Mari Svenkerud om sitt internship i Avfall Norge


 

Navn: Mari Svenkerud

Studie: 3. klasse, Industriell økonomi og teknologiledelse, ved NTNU

 

Som intern i Avfall Norge blir du kastet ut i det fra dag én, og det i positiv forstand. De ansatte viser stor tillit til deg ved at de gir deg mange, varierte, krevende og spennende arbeidsoppgaver. Dette har ført til at dagene har sust forbi og samtidig vært innholdsrike. Her kan du lese mer om Mari sin innholdsrike arbeidshverdag denne sommeren

 

I sommer har jeg fått lov til å besøke ulike avfallsrelaterte virksomheter rundt omkring i Norge. Under disse besøkene har jeg lært enormt mye om avfallshåndtering, og jeg har også lært å redigere videoer fra disse utfluktene til sosiale medier. I Avfall Norge var vi to interner og vi fikk blant annet ha ansvar for alle de sosiale mediene til organisasjonen, derfor satte vi tidlig i gang med en Instagram-takeover. Dette ga Avfall Norge sine følgere en unik mulighet til å få et innblikk, ikke bare i vår arbeidshverdag, men også arbeidshverdagen til andre REdu-interns på ulike arbeidsplasser i Norge. Gjennom Instagram fikk vi lære om alt fra insektsproduksjon, farlig avfall, gjenvinningsstasjoner, hjemmekompostering, sorteringsanlegg og kildesortering. En annen viktig oppgave har vært å skrive historier om inspirerende virksomheter som bidrar til sirkulærøkonomien. Gjennom dette arbeidet har jeg oppdaget mange spennende bedrifter og deres kule ideer. Jeg har også fått være med på å arrangere ulike eventer som REdu-interntreff, hvor vi har diskutert hvordan vi skal nå våre mål i REdu. Jeg har også jobbet med å planlegge et møte om en internasjonal satsning i Indonesia hvor norske bedrifter skal være med på å bygge opp avfalls-infrastrukturen i Indonesia, samt hjelpe dem med å håndtere problemene de har tilknyttet marint avfall. Utover dette har jeg fått være med på å gjøre store utbedringer på REdu sine nettsider. I tillegg har det vært andre små oppgaver her og der.

 

Jeg har hatt en fantastisk sommer hos Avfall Norge som antagelig har stilt kursen på karrieren min inn mot avfallsbransjen. Det er en viktig, innovativ, spennende og voksende bransje som trenger ufattelig mange, nye og kloke hoder i fremtiden. Den utviklingen de har foran seg vil jeg gjerne følge med på og være en del av. Noe av det fineste med avfallsbransjen er at alle har samme mål: en renere og mer resirkulert verden. Dermed vil alle hjelpe hverandre opp og frem, og det er ingen spisse albuer i sikte, noe som gjør det veldig behagelig å være på jobb. Arbeidsplassen er preget av god stemning og folk drar hjem om kvelden med god samvittighet. Er du nysgjerrig etter å ha lest dette? I denne bransjen er det plass til og behov for folk med ulik kompetanse og bakgrunn. Ikke nøl med å søke internship neste år! Du kommer ikke til å angre.