Lars Engesæth, Avfall Norge


Navn: Lars Engesæth

Studieretning: Industriell Økonomi på NTNU, starter på 5. året til høsten

Lars er én av tre studenter som har jobbet for Avfall Norge i sommer. De har fått varierte oppgaver, deltatt på Avfall Norges årskonferanse og på feltarbeid. Under forteller han litt om hvordan arbeidet har vært.

Jeg ble først introdusert for REdu gjennom deres markedsføring på Karrieredagen ved NMBU, hvor de fortalte meg om mulighetene for å jobbe med miljø og sirkulær økonomi. Jeg spesialiserer meg i energifysikk og energiøkonomi, og avfallshåndtering er en sentral del av begge disse feltene. Siden det virket som et spennende prosjekt sendte jeg en søknad til REdu med en gang. Heldigvis synes Avfall Norge også at jeg var interessant, og jeg ble dermed ansatt.

Denne sommeren er vi tre sommerstudenter i Avfall Norge. Vi har fått ansvaret og tiltroen til å løse oppgavene på vår egen måte, og har fått muligheten til å jobbe selvstendig. Der det har vært fordelaktig har vi også jobbet sammen for å dra nytte av at vi har variert bakgrunn. Jeg føler også at vi har blitt inkludert som ansatte ved at vi har deltatt på møter med bedrifter Avfall Norge jobber med. Oppgavene har vært like varierte som bakgrunnene våre. Jeg har blant annet jobbet med oppfølgingen av Avfall Norges medlemmer, planlegging av kurs, og jobbet for å gjennomføre en insta-takeover. På Instagram har det vært viktig for oss å forsøke å vise til følgerne våre hvordan det er å jobbe som REdu-student i avfalls- og gjenvinningsbransjen. Her er fortsatt mulig å ta en kikk på innleggene på Avfall Norges instagramkonto om man er nysgjerrig!

Jeg har hatt en flott sommer her i Avfall Norge. Det er en bransje som er full av hyggelige og imøtekommende mennesker. På kontoret er det lav terskel for å spørre om ting eller få hjelp. Bransjen er fremtidsrettet, innovativ og en essensiell del av fremtiden for å ivareta ressursene i økonomien vår. Jeg har lært mye om avfallsbransjen som man ikke lærer på skolebenken. Om du interesserer deg for en bærekraftig fremtid vil jeg anbefale deg å søke sommerjobb i REdu!