Ida Oppen, Remiks


Navn: Ida Oppen

Studieretning: Fornybar energi ved NMBU

Remiks Miljøpark AS sin visjon er å være ledende på avfall i Nord. Remiks har som formål å være totalleverandør av avfallstjenester både for husholdningene og næringslivet. Selskapet skal ivareta de lovpålagte tjenestene innenfor renovasjon i Tromsø kommune og Karlsøy kommune. Selskapet skal være et kunnskaps- og innovasjonssenter, og en regional pådriver innenfor tema knyttet til avfall og miljø. Oppgavene skal utføres på en effektiv, miljømessig og samfunnsansvarlig måte. Her forteller Ida Oppen om sine erfaringer som summer intern i Remiks.

Min første dag hos Remiks Miljøpark AS var å være med på strandryddedag sammen med voksenopplæringen i Tromsø. Været var strålende, naturen var fantastisk, og etter en god innsats med rydding av plast og søppel var det grilling i vannkanten. En utrolig flott start på et spennende internship! Ellers i de åtte ukene jeg var hos Remiks var jeg for det meste på Remiks sitt hovedkontor på Tromsøya. En av arbeidsoppgavene har vært å jobbe med planlegging og produksjon av nye bilder til en ny hjemmeside for selskapet. Tidligere har jeg studert tre år med fotografi i Trondheim, og jeg hadde aldri trodd jeg kom til å kombinere min tidligere utdannelse med min nåværende utdannelse innen fornybar energi. Gjennom REdu og ansettelsen hos Remiks ble dette faktisk mulig! Ved å dra rundt og ta bilder ble jeg også kjent med mange ulike ansatte og fikk se sider av avfallsbransjen som jeg nok ellers ikke hadde fått erfaringer fra.

 

I tillegg til fotografering, bilderedigering og kommunikasjonsarbeid i forbindelse med ferieavvikling, fikk jeg også i oppgave å lage en case-studie om Remiks sin rolle i sirkulærøkonomien. Dette innebar mye research på området og å sette seg enda bedre inn i alt fra lovverk og EU-direktiver til hvordan andre avfallsselskaper jobber med sirkulærøkonomi og materialgjenvinning. Hos Remiks er det veldig mange kunnskapsrike mennesker med stort engasjement og stor vilje til å lære bort. Jeg sitter igjen med mye ny kunnskap om kompleksiteten i avfalls- og gjenvinningsbransjen, og hvor viktig denne bransjen er for å jobbe mot en bedre utnyttelse av jordas ressurser! Jeg vil absolutt anbefale andre å søke REdu summer internship. Særlig vil jeg anbefale å gå utenfor sin komfortsone ved å søke stillinger i hele Norge, og ikke holde seg bare til «sin» region. Jeg hadde aldri vært i Tromsø før jeg takket ja til summer internship hos Remiks, og kommer tilbake med mange nye opplevelser jeg ikke ville vært foruten! Det har vært en flott anledning til å dra til en annen del av landet, se en ny by og oppleve et helt nytt miljø.