Forskning og utvikling
Som student tilhører man en høyskole eller universitet, og har dermed fri tilgang på vitenskapelige artikler. I tillegg har man lesekondisen i behold. Det kan derfor lønne seg å bruke en REdu-intern i prosjektarbeid. Tidligere REdu-interns i Avfall Norge har blant annet jobbe på prosjektet “Clean Ocean through Clean Communities”, hvor de fikk utarbeide baselines for aktuelle landområder hvor det var intensjon om å igangsette et prosjekt.
Gjennom avdelingen for forskning og utvikling hos BIR hadde Ingrid Flatebø Holsen sommerjobb i oppstartsbedriften Bergen Carbon Solutions, hvor BIR er medeier. Som REdu-intern fikk hun delta i et prosjekt for optimalisering av prototypen for å lage karbonnanofibre fra CO2. Hun kom blant annet med nye idéer til materialer og oppsett som kan fungere bra i prosessen og fikk muligheten til å teste disse ut på labskala. Noen av idéene ønsket bedriften å gå videre med, og teste i prototypen sin.
Som student har man ofte kunnskapen fra fagene på universitet friskt i minne og er godt oppdatert på det nyeste innen sitt fagområde. Dette, kombinert med det å komme utenfra og ikke være inne i et «mønster», er en stor fordel for arbeid innen forskning og utvikling, og fører ofte til at interns har et litt annet perspektiv og kan komme med kreative løsninger på utfordringer en bedrift møter.
Feltarbeid
Mange REdu-interns er positive til å delta på feltarbeid og å få praktiske erfaringer fra bransjen. Tidligere har interns hos Avfall Norge og Hold Norge Rent for eksempel vært på feltarbeid under Trænafestivalen. Her fikk de blant annet følge organisasjonen “In The Boat” sitt arbeid mot marin forsøpling langs norskekysten. Internsene hos Hold Norge Rent fikk i oppdrag å gjennomføre en EPS-kartlegging av det som ble samlet inn fra områdene rundt og på Træna. I tillegg til dette drev de også med holdningsarbeid for å nå ut til festivaldeltakerne, som kunne knyttes opp mot hva Hold Norge Rent aktivt jobber med.